torsdag 11 augusti 2011

Bastuholmen

Utanför Porkkala ligger vår båtklubbs lilla holme.
En holme där det finns bastu, grill, blåbär, grodor, lusthus, gungor och matbord.
Då det är högsäsong brukar vi inte åka till holmen, dels för att resten av båtklubben är där då och dels för att vi inte har så stor lust att sjunga finska schlagers arm i arm med okända människor på bryggan.
Men såhär passligt i augusti, då de flesta har återvänt till landbacken, då de flesta är på jobb redan, då brukar vi åka ut till holmen.
Det gjorde vi också för några dagar sedan.
Mor, far, Neah, Thilda, gupappan Markus och en st israelit.

Thilda leker staty

Det vimlar av grodor på holmen, stora grodor, små grodor (och äckliga grodor om man frågar mor).
Far, Gudpappan Markus och Israeliten hoppade omkring i buskarna för att fånga grodor åt flickorna.
Flickorna var djupt imponerade av bebigrodan, mammagrodan och pappagrodan.
Mor var djupt imponerad av gubbarna som orkade göra sitt yttersta för att få en groda fångad. (Men insåg sedan att det har att göra med JAKTinstinkten)
bebigrodan

mammagrodan

Vi badade bastu, använde oss av mycket löyly och låtsades vara hårda finnar som inte klagar utan bara biter ihop, medan israeliten satt med en handduk på huvudet och hyperventilerade fram någonting om "stupid finns". Flickorna satt på nedersta bänken och plaskade i vattnet och klagade inte alls. (Till israelitens stora förfäran).
Såklart hoppade vi i det (ganska kalla) havet, låtsades vara hårda finnar som tyckte att vattnet var ganska varmt, medan israeliten stod och huttrade på bryggan.

Vi grillade, njöt av havsluften och såg hur far alltid då och då spanade ut över havet. Till slut sa far "nu är det nog bäst att vi åker iväg".
Hemvägen blev skumpig, så skumpig så vi i ett skede flög med båten. Far stod och flinade, gudpappan Markus pratade bara fortare och fortare, israeliten tyckte det var ett äventyr, Thilda sov och Neah blev lite ledsen då det kom vatten i hennes ansikte.

Väl på bryggan tyckte mor det var ganska skönt att få fast mark under fötterna, Neah ville hem och sova och Thilda undrade när vi kan hälsa på grodorna nästa gång.

Inga kommentarer: