onsdag 7 september 2011

Ella ja Aleksi

Neah och Thilda fick äran att delta i förhandsvisningen av filmen Ella ja Aleksi igår.

Vi blev välkomnade av självaste Aleksi som skakade hand med Thilda i säkert 1,5 minut. Thilda var så fascinerad så hon ville aldrig släppa hans hand.
Neah tog det försiktigare och kröp bakom mors rygg då det blev hennes tur att hälsa.

Inne i biosalongen (Tennispalatset 1) blev Thilda pånytt fascinerad över hur stor sal det var och hur mycket barn som rymdes in i salen.

Efter att producenten sagt sitt (Thilda applåderade länge och högt) och regissören sagt sitt (Thilda applåderade lika bra nu) så frågade Thilda "Ska vi gå ut nu?" Hon tyckte det hade varit helt tillräckligt med underhållning då redan, så att det kom en film ännu var som grädde på gräddtårtan.

Före filmen började ställde sig Thilda upp och sa högt och ljudligt "NÄMEN, TITTA vilken TJOCK RÖD TANT" och pekade på damen framför oss... mor sjönk ner i stolen några meter och tackade Gud och Tennispalatsets ljusmästare då lamporna släcktes.

Filmen var trevlig, trevliga bilder, mycket musik och ganska enkel att förstå.
Mor tyckte först att hon var tvungen att sitta och översätta åt Neah, men Neah suckade efter en stund och sa "jag KAN faktiskt finska"

Efter filmen var det fest med tårta, godis, saft och mete. Neah och Thilda fiskade upp varsin affisch som nu ska pryda deras rum.

Inga kommentarer: