torsdag 1 december 2011

Julpynt

Idag tog flickorna Haglund lite ledigt och drog iväg till stan, till julpyntens paradis, till mekka för alla finlandssvenskar, till Stockmann. Att parkera i Stockas grotta en torsdagförmiddag är lika lätt som att komma ihåg lördagsgodis för en 5-åring - superlätt!

Vi tog hissen upp (Thilda fick trycka på knappen!), promenerade ut och beundrade julfönstret en god stund. Det var fint, superfint, tyckte vi alla. Sedan gick vi in i Mekka igen, tog hissen upp (Thilda fick trycka på knappen!) till Argoshallen för att titta på allt pynt där. Där fanns fina saker. Mor köpte en glaskula (väldigt fin), Neah köpte en pärlbeströdd kula (fin!), Thilda köpte ett rött glitterband (fint enl henne själv...)
Nöjda med vår shopping tog vi sedan hissen (Thilda fick trycka på knappen) till cafe', där vi drack kaffe, åt glass och småpratade om tomtar o sånt.
Än en gång gick vi till hissarna, steg in för att åka ner till parkeringen...men då, då tryckte en FRÄMMANDE TANT på knappen. Fräckt, tyckte Thilda o fick ett litet (ganska stort) utbrott!
Sedan åkte vi hem, åt gårdagens pasta och lugnade ner oss.
En bra dag, alltså!


4 kommentarer:

Anonym sa...

jag skulle ha velat se en bild på TANTENSOMTRYCKTEPÅHISSKNAPPEN!

familjenhaglund sa...

hehe, Nä det var inte riktigt läge att dra fram telefonen och knäppa en bild på henne just då. (Hade fullt upp med en protesterande Thildis)

Sonja sa...

Låter som en mycket trevlig dag, minus tanten då!

Familjenhaglund sa...

Jaaa, alla borde lära sig att 3-åringar har förtur till hissknappar! Jätte trevligt hade vi, nästan så man kunde ana lite julstämning runt hörnet!