torsdag 17 november 2011

Historien om Markus

och så hände det sig så att Markus tappade plånboken (än en gång) just före han skulle sätta sig på tåget upp till Vasa.
Vi letade och letade, svängde upp och ner på hela kontoret, plånboken fanns ingenstans.
Markus ringde fru Lina och meddelade att han inte kommer hem iallfall, mor tyckte synd om Lina och letade och letade...men ingenstans fanns plånboken.
Plötsligt, upptäckte vi att även familjens bilnycklarna var borta. Vi letade och letade, men ingenstans hittade vi dem.
Mor fantiserade om tjuvar och banditer.
Thilda upptäckte att hennes pastillask saknade pastiller och börajde också fundera på tjuvar och banditer.
Neah funderade supermycket på tjuvar och banditer.

 Men, så reser sig Thilda upp, går fram till kassaskåpet, plockar fram bilnyckeln och säger "här är nyckeln. Jag satte den på ett säkert ställe!"
Markus plånbok fanns inte på detta säkra ställe. Inte bakom eller under detta säkra ställe heller.
Thilda mutades med godis om hon skulle komma på vilket säkert ställe Markus plånbok skulle ha kunnat hamna på.... Men, hon kom inte på ett enda ställe.

Markus hade inget annat val än att följa med familjen Haglund till det Haglundska palatset där han fick sova på soffan, för att sedan åka hem utan plånbok med morgontåget.

Antingen sov Markus en väldigt god sömn, eller Thilda en väldigt drömrik sömn, för Thilda vaknade mitt i natten av Markus snarkningar och trodde att vi hade ett monster som kom för att ta hennes pastiller i vardagsrummet. Efter att ha sett att monstret inte var något monster, det var bara en helt vanlig gubbe, så kunde hon somna om. (Men, Markus vaknade inte FAST vi både petade i honom och ryckte honom i näsan)

Ps. Alla vet väl vid dethär laget att Markus är fars låtsasbror/kollega och Neahs gudfar.
Pps. Och i hela röran var det bara en person som höll sig lugn och cool. Far. Han sa "allt ordnar sig nog"...och det gjorde det ju.

3 kommentarer:

Sonja sa...

Hej, jag vill se den virkade tubhalsduken! Snälla!

Housewife sa...

Jag vill veta var plånboken gömde sig!

familjenhaglund sa...

Jaa, det vill vi också. Hittills är den spårlöst försvunnen. (o då har jag finkammat stället... t.o.m dragit ut alla soffdynor, lyft på alla möbler OCH kollat bakom kylskåpet...helt borta)