fredag 11 november 2011

Slut på båtsäsongen!

Idag var dagen då båten lyftes upp på land.
Mor övervakade det hela, medan far svettades på jobbet.
Det krävdes inte så mycket av mor, hon behövde bara lyfta på fingret, peka ut vilken båt som är vår samt peka var vår vinterförvaringsplats är.

Båten var väldigt smutsig. Väldigt, väldigt smutsig. Så smutsig så kranbilsgubben föreslog att mor skulle ge en extra fin farsdagspresent åt far detta år. En tvätt av båten!

Mor tyckte det var en fantastisk idé!
Betalade kranbilsgubben för välutfört jobb, skakade hand för det utmärkta tipset, slängde fram 30 euro åt gubbe nr 2, satte barnen i bilen, gasade hem för att koka lite spaghetti, ringde far och meddelade att båten blir tvättad just nu i denna sekund medan mor står hemma i köket och far svettas på jobbet.

Ps. Gubbe nr2. lovade att tvätta extra noga då han hörde att det var en farsdagspresent han fixade.
Pps. Imorgon kommer mor att påpeka åt far hela dagen lång att han nu egentligen borde ha stått i hamnen, haft det kallt och jobbigt och tvättat båten...men se, det slapp han!
Ppps. Den senaste månaden har mor skött bilbesiktning, städning av bilen, båtupptagning, båttvätt...och inte är det förvånande om mor snart slänger sig ner på marken för att byta till vinterdäck också (eller nä, där går nog gränsen...blir det också på mors axlar så kör mor iväg till första bästa verkstad och ber dem byta där...) Hemskt spännande hur mycket man kan om man bara är tillräckligt envis!

2 kommentarer:

Carina sa...

Att byta däck är lätt som en plätt :) Byter hellre däck än besiktar bilen :) "Var å ein me sett" eller hur det nu var :) Kram

Familjen Haglund sa...

Att besikta bilen var lugnt, bara att sitta ner o läsa en tidning (o få en förklaring på hur man kör till närmaste verkstad för att byta en trasig lampa..)

Att ta upp båten var också lugnt, bara att peka.

Men att byta däck? Då har man ju allt ansvar själv...att inte bilen faller ner på marken plötsligt, eller att man skråmar den på något sätt... nä, det väljer jag nog bort.

Ja, var å ein me sett!

Kram!